Nordlands Jean D'Arc

Eirik Heldal

portrait image decoration

Publisert Onsdag 17. februar 2021
Sist oppdatert Onsdag 7. september 2022

Om Nordic Stories

NordicStories er et ledende produksjonsselskap innenfor TV og film. Fokus er rettet mot kultur, kunst, drama og dokumentar.

Hva gjorde Apparat?

I godt samarbeid med regissør Fredrik Akselsen og produsent Nordic StoriesNord As, leverte Apparatet kart- og vignettgrafikk samt VFX til denne dokumentaren om motstandskvinnen Liv Grannes.

Credits

  • Lasse Michelsen: Motion design
  • Wirat Johannessen: VFX
  • Sara Karlsen: End credits
  • Eirik Heldal: Produksjon

Grafikk og VFX til krigsdokumentar

Hun var hemmelig motstandsagent under andre verdenskrig. Men hvem var egentlig Liv Grannes og hvorfor har så få hørt om henne?

Svarene får vi i dokumentarfilmen Nordlands Jeanne D´Arc. Apparat har levert motion design og vfx.

Regissør og forfatter Fredrik Horn Akselsen står for en rekke filmer og bøker om blant annet andre verdenskrig. Sammen med produsent Rune Trondsen i Nordic Stories Nord har han skapt dokumentarfilmen om kvinnen fra Helgeland som risikerte livet som SOE-agent.

Apparat ble valgt til å levere grafikk og VFX. Lasse Michelsen designet titler og grafikk til filmen, ikke minst: kartene. - Det var kjekt å jobbe med krigsdokumentar-estetikk. Og animerte kart hører jo hjemme i enhver dokumentarfilm med respekt for seg selv, sier Lasse.

Nordlands Jeanne D´Arc hadde premiere 12. februar i år, vises på en rekke kinoer denne våren, og blir å se på andre flater senere i år.

Da produksjonen også hadde behov for VFX, ble det Wirat sin oppgave å jobbe med wire removals, munnigsflammer og røyk. Et eksempel kan du se i sekvensen under.

- I det siste har jeg jobbet mye med å skape science fiction-aktige scener, så det var ekstra givende å jobbe med faktisk historie i denne dokumentaren, forteller Wirat.

Les mer om Nordlands Jeanne D´Arc på livgrannesfilm.no.