Året som var: 2021

Eirik Årdal

Seniorkonsulent

portrait image decoration

Publisert Onsdag 8. desember 2021
Sist oppdatert Onsdag 15. desember 2021

I Apparat har vi for tradisjon på julebordet å oppsummere året som har gått, og i år tenkte vi at det også hadde vært morsomt å dele dette med resten av internett.

Det har jo ikke vært lett å få til så mye sammen oppi pandemirestriksjoner og alt sånt, men så når denne oppsummeringen skal lages, så viser det seg at vi har fått til litt av hvert likevel.

Januar

Vi var så heldige å få ikke mindre enn 3 nye ansatte i starten av året, da Jørgen, Cecilie og Elisabeth begynte hos oss i januar.

Jørgen
Cecilie
Elisabeth

Februar

I tillegg til de som begynte i januar fikk vi også Peer med oss på laget i februar.

Når hjemmekontorklaustrofobien herjet som verst begynte vi med ukentlige fredagsquizer (Kahoot) for å kunne gjøre noe sammen av og til.

Mars

Påskeegg må man ha, og i år kjørte vi American Sugar Bomb Edition i form av en Apparat-brandet kontainer full av 4,5kg smågodt og ymse digg. Noen har litt liggende igjen enda...

April

På dette tidspunktet var det krav om maks 10 personer samlet på private arrangementer og avstandsregler og alt slikt her i Bergen, så vi delte våre 15 medarbeiderer i 3 grupper på 5 personer hver og gav hver gruppe i oppdrag å organisere en bedre middag ute på byen til seg selv. Det var første gang på en god stund vi hadde gjort slikt og det ble en fin kveld.

Mai

I mai var ting ørlite grann mer normalisert i Bergen og Festspillene ved Bergen Filharmoniske Orkester arrangerte konserten Let's Play der orkesteret spiller musikk fra diverse videospill. I tillegg er Peer, som begynte hos oss i februar, med i Bergen Filharmoniske Kor og deltok da på scenen under konserten. Vi stilte opp med så mange personer vi klarte, og med Peer fanklubb t-skjorter for anledningen.

Juni

Som seg hør og bør i juni ble det en sommerfest med følge i år også. Denne gangen holdt vi oss for oss selv, og hadde en fin sommerkveld på Christinegården i Bergen.

Juli

Norge stenger som kjent ned for fellesferien i juli, og siden vi ikke trengte kontoret vårt da fikk en gjeng ungdommer som er over middles interessert og flinke i Counter-Strike: Global Offensive ha bootcamp der.

August

Endelig en ny kollega: Torkel begynte hos oss i august.

Ulempen med å ha lokaler der alle veggene er av glass og masse fint datautstyr inne, er at fristelsen av og til blir for stor for noen bekjente lenger borte i gaten, og de inviterer seg selv på besøk når vi ikke er der og kan være til hjelp. Innbruddet ble raskt oppklart av noen hyggelige politifolk og ingenting stort, dyrt eller viktig ble stjelt.

September

Etter sommeren var ting ganske fritt hva gjelder pandemirestriksjoner, og vi skyndte oss å få gjort så mye som mulig utover høsten.

Dune førpremiere

Kinoene begynte også å få storfilmene tilbake, og årets største var nok Dune, som hadde norgespremiere onsdag 15 september.

Vi klarte ikke å vente så lenge og fikk ordnet en privat førpremiere dagen før. Med et "pandemisete" mellom hver kohort endte vi med 60 plasser til rådighet som vi fyllte opp til kapasitet med kjentfolk, kunder og våre kjære.

Etter kinoen drog vi til Gimmik Bar & Arkade der vi spilte arkadespill og koste oss utover kvelden.

Stoltzen

Noen tapre kollegaer trosset det helt utrolig dårlige været og deltok i Stoltzen Opp. Vi andre bøyer oss i vannpytten av respekt.

SRF pris for Beste Film

Salgs- og reklameforeningen holdt sin årlige prisutdeling for det de kaller kreativ kommunikasjon, og jammen fikk ikke Apparat prisen for beste film, nemlig Heading Home av Alan Walker, for MER Records.

Oktober

Utlandstur: Krakow

Av alle arrangementer vi måtte prøve å skvise inn i 2021 så var utlandsturen høyest på listen. Det er gjerne den som er høydepunktet i sosialkalenderen i løpet av året, og i fjor ble det naturligvis ingen tur.

Denne gangen var vi så heldige at Polen og Norge var grønn i oktober og med en fullvaksinert gjeng bestående av ansatte + følge tok vi en langhelg i gamlebyen i Krakow.

Fra fredag til mandag var vi på sightseeing, på skytebane, guidet tur, museum, spiste god mat, drakk god drikke, og ellers hadde en fin helg sammen.

Apparat Animasjon AS

Nå er vi så heldige å ha fått prosjektlederansvar for flere scener i en større animasjonsfilm som er under produksjon, og for å levere et større team opp mot denne produksjonen stiftet vi datterselskapet Apparat Animasjon AS, som leders av Eirik Heldal. Hos oss i Bergen sitter Javier og jobber med dette, mens flere jobber remote fra Oslo eller utlandet.

November

Apparatconf

Etter sommeren, i september, fikk vi ideen til å lage vår egen lille konferanse. "November er lenge til" tenkte vi, men så plutselig var vi her. Det gikk fort i svingene, men vi fikk stablet en respektabel 2-dagers konferanse på beina som gikk på ettermiddag og kveldstid etter jobb.

Ene dagen var dedikert til media og animasjon og den andre dagen var dedikert til utvikling og teknologi.

Det var en liten og intim konferanse men det gav folk sjanse til å bli kjent med hverandre og få snakket mye utover kvelden, noe vi fikk gode tilbakemeldinger på.

Innedag

De som jobber i Teknologiavdelingen i Apparat er konsulenter som jobber ute hos kunder. Vi forsøker stadig å gjøre det lettere å møtes oftere, og nå prøver vi et konsept med såkalte innedager.

Den første fredagen etter lønn hver måned jobber fra Apparat's lokaler, men for våre vanlige kunder og med de arbeidsoppgavene vi ellers ville ha gjort enten hjemmefra eller fra oppdragsgiver's kontorer.

Siden det er første fredag etter lønn blir dette da kombinert med en lønningspils etter jobb, og det virker som dette er et konsept som har kommet for å bli.

Julebord

Rett før Omicron inviterte seg selv til gjenåpningsfesten rakk vi akkurat å få gjennomført julebordet vårt, og med det satte et punktum for de større sosiale arrangementene våre i 2021.

Neste punkt på programmet...

Det neste på agendaen er et kick-off arrangement i starten av 2022, og så vil vi planlegge neste års arrangementkalender etter beste evne og tilpasse oss situasjonen fortløpende.

Vi er ganske så fornøyde med alt vi har fått gjort i år, et år preget av usikkerhet og nedstengninger. Om vi får til alt dette nå, bare vent til vi vender tilbake til litt mer normalitet!

Om du synes det virker spennende å jobbe i en bedrift der det skjer mye sosialt, gi oss et lite pip da vel! Vi vil gjerne høre fra deg som vil være med på moroa!

Merk: Alle arrangement vi har hatt i 2021 har fulgt alle gjeldende retningslinjer og anbefalinger i Bergen på det tidspunktet. Alle arrangementer har vært private, under våre egne kontrollerte former, og nøye planlagt med påmeldinger, vaksinekrav, avstandstiltak og alt det andre som har fulgt med.