Dette er Kodekafé

Eirik Årdal

Seniorkonsulent

portrait image decoration

Publisert Lørdag 14. september 2019
Sist oppdatert Torsdag 18. februar 2021

I høst arrangerer Apparat et nytt tilbud for datainteressert ungdom mellom 13 og 19 år: et sted å møte likesinnede og jobbe med sine prosjekter. Vi kaller konseptet for Kodekafé og første arrangement gikk av stabelen torsdag 6 september.

Det er mange barn og tenåringer som er over middels interessert i data og programmering, men ofte blir det med å sitte på gutte- eller jenterommet og forsøke å finne frem selv. Det er et fagfelt som kan gå i svært mange retninger, fra spill-, web-, app-, sikkerhet, Arduino og IoT utvikling, og så veldig mye mer.

Alle disse sjiktene er sine egne fagfelt med utrolig mye dybde og lærestoff. Heldigvis er det i disse dager svært enkelt å komme i gang med programmering; Det finnes mange gode ressurser på internett som YouTube, StackOverflow, Khan Academy, og en drøss andre nettsider med kurs, både gratis og ikke.

Men så er det noe med å bare være i et miljø med likesinnede. Å finne noen på ca samme alder, med de samme interessene, som man kan lære av og med. Å se at man ikke er den eneste som sitter på rommet hjemme med de problemene, og har de samme ambisjonene.

Kodekafé er et tilbud om en slik møteplass for ungdom mellom 13 og 19 år som har lært seg litt programmering og har lyst å lære mer, bli kjent med likesinnede i samme aldersgruppe, bli med på et kult prosjekt, eller få andre med på sitt eget prosjekt.

Vi som organiserer stiller med pizza, snop, internett, og fagkunnskap, og de som deltar stiller med egen PC og en nysgjerrighet for å lære.