Første ApparatConf avholdt

Eirik Heldal

Avdelingsleder

portrait image decoration

Publisert Tirsdag 23. november 2021
Sist oppdatert Tirsdag 30. november 2021

- Starten på en viktig tradisjon for oss.

- Det har alltid vært viktig for oss å bruke lokalene våre til kunnskapsdeling og hygge. Derfor har det vært fantastisk å arrangere en to dagers konferanse etter en lang periode hvor slik aktivitet ikke har vært mulig.

Det sier daglig leder Håkon Nilsen etter at hovedkvarteret på Damsgård har vært fyllt opp med gjester og fag to november-ettermiddager på rad. For et selskap med virke både innen teknologi og media, ble det naturlig å vie en dag hver til disse to. Likevel med faglig overlapp mellom dagene.

Ricco Førgaard fra Apparat snakker om Balena Cloud

Balena Cloud. Ricco Førgaard fra Apparat snakker om Balena Cloud

Ricki Sickenger fra Sonat viser spill han har laget og publisert for Commodore64

Commodore64. Ricki Sickenger fra Sonat viser spill han har laget og publisert for Commodore64

- Medieprogrammet fokuserte på synergiene mellom spill- film- og animasjonsbransje. Innenfor disse finnes det mange flinke folk som jobber innenfor samme disipliner, men folk kjenner ikke nødvendigvis til hverandre på tvers av miljøene. Det ville vi gjøre noe med, forteller Håkon. Han peker på TenkLabs AS som et eksempel på dette, som med sitt produkt, KODON, har utviklet programvare for 3D-sculpting i VR.

Emil Klingeberg fra TenkLabs demonstrerer KODON.

Skulpturering i VR. Emil Klingeberg fra TenkLabs demonstrerer KODON.

På dag 2 var teknologiavdelingen vertskap. Programmet var en god miks av faglige godbiter som Andreas Whiteley, fra Mjoll om NoSQL eller Ricco Førgaard fra Apparat om Balena Cloud. Mikset med dette: talks om prosjekter med høy hyggefaktor, som Ketil Moland Olsen om hobby- og semiproff triangulering av luftfarten i nærmiljøet eller Ricki Sickenger, Sonat som demonstrerte sine nylige spillutgivelser til Commodore64.

Vi har lenge hatt ambisjoner om å skape en egen konferanse. Målet var å skape lage en lun og faglig interessant konferanse, det tror jeg vi langt på vei lyktes med og jeg tror vi kan slå fast at dette er starten på en viktig tradisjon for oss, sier Nilsen.

Apparat-kontoret i Damsgårdsveien var arena for konferansen

I eget hus. Apparat-kontoret i Damsgårdsveien var arena for konferansen