Møt et apparat: Sara Karlsen

Ricco Førgaard

Seniorkonsulent

portrait image decoration

Publisert Søndag 2. mai 2021
Sist oppdatert Onsdag 8. desember 2021

Fortell litt om hvem du er

Jeg er nyutdannet innen visuell kommunikasjon, har bodd i Bergen i 5 år og er opprinnelig fra Stavangerområdet. Jeg er en design-potet som liker utfordringer og å ha flere baller i luften. Favorittoppdragene jeg får på jobb er når jeg får jobbe med musikkvideoer, gjerne oppdrag hvor jeg samarbeider tett med andre, og hvor man treffer på en del kreative utfordringer.

Hva jobber du med for tiden?

For tiden tar jeg en master i visuell kommunikasjon ved KMD/UiB og jobber deltid på Apparat. I masteren jobber jeg med interaktive videoinstallasjoner og temaet oppmerksomhet og distraksjoner, som jeg synes er veldig spennende. På jobb går det mye i musikkvideoer og visuelle identiteter, så det er et bredt spekter av aktiviteter for tiden.

Hva foretrekker du å bruke fritiden din på?

Jeg foretrekker å bruke fritiden min på å bake kaker og bakst, gå på konserter og turer i skogen. Ellers liker jeg å alltids ha et kreativt prosjekt på gang som jeg kan putle på med etter jobb/skole. Jeg finner alltids noe nytt som er spennende som ikke faller innenfor hva jeg jobber med på masteren eller oppdrag på jobb, alt fra fotografering til sying til linotrykk. Jeg blir litt rastløs av å ikke gjøre noe for lenge av gangen.

Hva synes du er skikkelig distraherende?

Det jeg synes er mest distraherende er nok meg selv når jeg står litt fast på en oppgave eller en prosess. Da har jeg en tendens til å enten la tankene vandre, eller så søker jeg ut andre ting å gjøre for å prokrastinere å faktisk jobbe meg gjennom det jeg synes er vanskelig.

Forklar litt av prosessen rundt det å lage en musikkvideo

Som regel har jeg ganske korte deadlines på de fleste musikkvideoene, så prosessen er ofte preget av å få på plass sentrale elementer fort. Dette er som regel ideer, referanser og temaer. Videre, så er det enten å planlegge filming, eller å lage en skisse på en grafisk video som sendes til godkjenning og feedback fra kunde. Etter det er det bare å fortsette å jobbe med tett dialog for å komme i mål på tiden med best mulig resultat.

Hvilke verktøy bruker du når du lager musikkvideoer?

Vanligvis så er musikkvideoene mine en kombinasjon av ulike teknikker. Jeg lager som regel videoene av fotografier, video, skannede bilder av objekter eller bilder som manipuleres, teksturer og typografi. Så jeg bruker som regel et kamera, skanner, lysutstyr og After Effects til å sette sammen hele videoen fra start til slutt.

Hvilken musikkvideo er du mest stolt av?

Jeg tror det må være den siste jeg lagde, som ikke har kommet ut enda. Jeg har beveget meg litt bort fra de grafiske videoene jeg har pleid å lage. Å få et godt resultat når jeg er ute av komfortsonen føles veldig bra.